telefon
Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5

Josef Rous

Soukromý zemědělec

Lesní 559

25266 Libčice nad Vltavou

www.RousovaFarma.cz

počítadlo.abz.cz

Drůbeží farma

Plemeno Hisex hnědý

Hisex hnědý je druh nosné kuřice, který produkuje velké množství vynikajících vajec. Přednostmi tohoto druhu jsou, mimo jiné, vysoká snáška, životaschopnost a robustnější tělesný rámec.

Druh je určen pro intenzivní i alternativní chovy. Vysoká kvalita vajec tohoto druhu je výsledkem mnoha let genetického výzkumu.

Příznivých genetických vlastností bylo dosaženo kvalitním krmením, dobrým ustájením a řádnou správou.

Výroba a třídění vajec

Výroba a třídění vajec na naší farmě je pod stálou veterinární kontrolou. Čerstvě snesená vejce jsou od chovných slepic tříděna v hygienickém prostředí ručně.

Vajíčka jsou pečlivě prohlížena a tříděna opticky i pomocí tzv. prosvícení. Prasklá vajíčka, u kterých je porušena i blána, se z prodeje spotřebitelům vyřazují a mohou se dále využít např. jako krmivo. Pokud je porušena jen skořápka a ne ve vysoké míře, tak tato vajíčka se dávají do proložek a odváží se ke zpracovatelům na další zpracování na vaječné produkty. Po roztřídění jsou jednotlivá vajíčka vážena a dle váhy tříděna do jednotlivých váhových kategorií.

Přeprava do obchodů, skladování v obchodech

Čerstvá vejce jsou přepravována z naší farmy automobilem vybaveným chladícím zařízením, aby po dobu přepravy byla zachována předepsaná teplota pro skladování a přepravu, dle příslušných předpisů a nařízení.

Dnes je Úterý 25. září 2018 - 19:14:42